diumenge, 10 de novembre del 2013

LA COVA DE LA VALL

 SITUACIO



Aquesta resurgencia localitzada al fons del torrent que baixa de la casa de La Vall de Tavertet, esta situada al marge dret baixant, a uns 10 metres per sobre del llit de la corrent, i a uns 60 metres del nivell de les aigües del pantà de Sau.

Es tracta com em dit de una resurgencia, que en trobarla no feia mes de 20 cm de diàmetre d'entrada, per lo que era impracticable, pero el fet es que sortia una corrent d'aire ben forta des de l'interior, que donava la idea que podia ser una cavitat bastant gran.


A inicis de l'any 2000  es va començar a treure sediments per eixamplar el pas
inicial, pero la sorpres va saltar quan passats 15 metres, les dimensions mitges de pas no havien superat encara els 80 cm, havent.se carretejat mes de 2 tones de sediments hùmits cap a l'exterior, i encara que continuava visiblement, el sediment cada vegada mes mollat dificultava la progressió.

A finals del 2002 la cavitat ja havia arribat fins els 32 metres i ara es veien dues continuacions a excavar en dos nivells diferents que s'havien eixamplat notablement, arrivan en alguns trams a sobrepassar els 2 metres d'altura i el metre d'amplada.

Casualment i arreconada en una protecció de la roca, i a prop de la entrada, va apareixer sota els sediments que la cobrien una destral que ha estat objecte d'estudi a La destral paleolítica de la Cova de La Vall , fet que sense dubte ha afegit interès a la cova encara per seguir i que s'ha anat obrint i fent mes llarga a traves dels treballs de neteja d'anys, pero que encara que es veu la continuació, es molt dificultòs el seguiment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada