diumenge, 17 de novembre del 2013

CAVITATS DEL CABRERÈS



L'altiplà del Cabrerès esta farcit de cavitats de petites dimensions i d'altres ben grans. Algunes d'elles son de llarg recorregut i conformen una xarxa hidrològica subterrània que circula en certa profunditat, fins a fusionar.se amb les aigües del riu Ter en diferents indrets, deixant a l'exterior un reguitzell de fonts i torrents que serpenteixen fins a la vall del Ter d'una banda, i cauen per Falgars al riu Fluviá d'una altre.

Ni hi ha moltes que son de curt recorregut però d'un encant especial, i moltes balmes, els las que els homes s'hi han instal.lat des de temps inmemorials que arriben al paleolític, i que en alguns casos fa només uns anys encara servien de corral i vivenda en alguns casos als ramaders de la zona.

Si fessim un reportatge posant una instantànea per cavitat seria de llarga durada, i per tal de no cansar, s'han extret en el present article unes quantes, que no son les mes importants, ni les mes espectaculars, sino un fidel reflexe del que podem trobar. I dic podem ...., perqué durant mes de trenta cinc anys he voltat pels boscos i racons del Cabrerès, i sempre, sempre que m'he endinsat una mica al territori he trobat cavitats per explorar encara. Ara bé, tot s'ha de dir, hi ha llocs que son autenticament impenetrables com la selva mes espessa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada